CESTOVANIE - VIEDEŇ

by - novembra 24, 2016

Viedeň. Dnes sa Vám hlásim s ďalším článkom, v ktorom by som Vám ukázala fotky z Viedne. Zo školy išli nemčinári v utorok na vianočné trhy a bolo ich málo tak sme mohli doplniť miesto aj my - francúzštinári. Tak sme ráno o ôsmej vyrazili - cesta bola hrozná, strašne dlhá na to všetko. Okolo jedenástej sme už boli vo Viedni a išli sme na Mariahilferstrasse kde sme mali rozchod. Naobliekané so šálmi sme našli asi po hodine jednu voľnu lavičku, kde sme sa zložili, aspoň rozopli bundy a dala som si dole šál. Bolo tam veľmi pekné počasie, skôr to pripomínalo prichádzajúcu jar ako zimu, ľudia mali oblečené šatičky, ľahké bundičky či niektorí aj krátke tričká. Teraz tak trošku od veci ale mne sa strašne páči ten ich vlastný štýl, každý si oblečie čo chce sa nerieši. A hlavne ani ostatní to neriešia, nech máš na sebe čokoľvek, príjmu to a len Vás obídu.
Ale teraz už zase k téme, po prehliadke námestia a domu Sv. Štefana sme sa presunuli do historického múzea, chceli sme ísť aj do prírodovedného ale akurát bolo zavreté. V historickom múzeu bolo nespočetne veľa obrazov, aj keď mne sa zo začiatku páčili ale neskôr keď z každej steny na Vás pozerali nahí ľudia už to bolo moc, tak sme sa presunuli na výstavu starého Egypta. Táto výstava sa mi páčia viac, fotiť som nefotila pretože som si foťák zamkla do spoločnej skrinky a vyťahovať sa mi ho už fakt nechcelo ísť. 
Nakoniec sme sa presunuli už len na Vianočné trhy, no mňa už strašne bolela hlava ale strašne som to tam chcela vidieť ,kedže som na týchto trhoch ešte nebola. Všetko blikalo, svietilo, preblikovalo, ľudia pozitívne naladení, na každom kroku bol cítiť punč, či horúca čokoláda. Mne tam trošku chýbal ten starý, známy sneh, ktorý by dodal ten správny finish. Pochutnala som si napríklad na  horúcej čokoláde, či sladkom pečive. No na konci dňa sme sa už všetci tešili na to, keď sa posadíme do vyhriatého autobusu ( pretože navečer už bolo zimšie) a prídeme konečne domov.

















Tak čo vy ste už navštívili nejaké trhy tento rok, či už tie vo Viedni alebo niekde inde ? Ja idem od zajtra robiť na naše Piešťanské a som veľmi zvedavá ako to budem zvládať.
Dúfam, že sa Vám ďalší článok páčil, Vaša Alexxiew!.

You May Also Like

13 komentárov

  1. na týchto Viedenských sme boli minulý rok, a boli nádherné :) až na to dlhé chodenie, keďže sú viac rozmiestnené po meste :) chystáme sa tento víkend do Bratislavy pozrieť :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som tam na posledy bola pred 4 rokmi, ale predtým už viackrát a milujem to tam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc hezké fotky, také bych se tam ráda podívala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Viedeň je cez toto obdobie priam kúzelná, vždy sa tam rada vrátim ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fotky jsou krásné :) Opravdu to vypadá jako kdyby spíš mělo přijít jaro než zima (kéž by to tak bylo) :D

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vo Viedni som bola síce len raz, ale aj to som si veľmi užila, pretože aj my sme šli zo školy, ale ako triedny výlet a bolo to niečo nezabudnuteľné! :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tento rok sa do viedne chystám aj ja (dokonca sa to akosi rýchlo blíži - už o dva týždne!!, ideme ma dva dni na trhy a tak :) už som vo viedni na viamočných trhoch bola a bolo to neskutočne krásne :) ozajstný zážitok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja som bola vo Viedni týždeň dozadu a bolo tam super ako každý rok. Fakt to tam mám rada a úplne super bolo to pekné slnečné počasie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. kraasa do viedne by som sa išla tiež rada pozrieť takto bližšie, to maju fajin že si moc nevšimaju kto ma čo oblečené teda to neriešia ja som bola už davno vo francuzsku a tam ti ludia chodili doobliekaný hocijako a nikto si to proste nevšímal:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásná vánoční Vídeň :) ♥ Byla jsem tam pár roků zpátky, podle fotek jsem si to všecko vybavila.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Beautiful pictures of Vienna, it makes it miss it even more. I lived there for 5 years and loved it.

    xo
    www.carinavardie.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tak tam to vyzerá teda nádherne :) Ja som tam raz bola a mala som iba 10€. No,... takže som si kúpila jedno jablko v karameli za 2,50€ a ani suveníry som nemohla priniesť, čo to pre nich nebol ani peniaz :(

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vídeň je nádherné město! A pěkné fotky :)

    Simply Janet

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram