MOJE VIANOČNÉ ČÍTANIE

by - decembra 10, 2016

Milujem toto vianočné obdobie, všetko je nachystané na veľkolepé Vianoce. Tento sviatok nieje len o rozdávaní darčekov ale hlavne ide o to, aby bola rodina spolu, pokope. Ja som veľmi vďačná za chvíle strávené s mojou rodinou a hlavne tie vianočné. My sme už dneska začali stavať stromček, veď predsa zajtra je už v poradí tretia adventná nedeľa. A čo vy, máte už postavený vianočný stromček alebo sa ešte len chystáte ?
K tomuto obdobiu patria neodmysliteľne aj knižky. Ja som veľmi veľký milovník knižiek a  vždy keď mám nejakú voľnú chvíľku chytím do ruky knižku a už neexistujem.



Ako prvú knižku, ktorú by som Vám chcela predstaviť je Predtým ako som ťa spoznala. Najprv som si pozrela film, a až potom som si kúpila knižku. Zvyčajne to robím naopak, ale tento krát to bola výnimka. Síce sú v knihe občas trošku neznáme slová, pretože sa tam hovorí o chorobe, ale napriek tomu sa kniha číta veľmi ľahko. Super čítanie až na ten smutnú koniec. 

Lou Clarková vie všeličo. Vie, že jej otec si ťažko hľadá prácu, vie, koľko krokov treba prejsť od autobusovej zastávky k rodičovskému domu. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka, oduševneného športovca.

Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum.
Will Traynor vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá malé a neradostné, a veľmi presne vie, ako s tým skoncovať.
Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako farebná búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.

 Ako druhú sú to Evitovky - tento druh knižiek mám veľmi rada, pretože sa veľmi ľahko čítajú a vždy ma záujme krásny obal. Kniha Karambol ma zaujala hlavne tým, že sa odohráva na strednej škole, kde aj ja akurát chodím, je to príbeh dvoch ktorí sa stretnú vždy keď je jeden z nich v kaši.

Nika je gymnazistka, kvintánka. Jej najväčšou ambíciou je dostať sa do redakcie školského časopisu, o chlapcov nejaký výraznejší záujem nemá. 

Všetko sa zmení, keď sa na svahu na školskom lyžiarskom zájazde zrazí so Sebom, idolom všetkých mladších študentiek. 
Ich cesty sa začnú „nepochopiteľne“ krížiť, Sebo sa zjaví vždy, keď je Nika v kaši. A Nika zisťuje, že sa jej až prirýchlo dostal pod kožu. Aké sú však jeho zámery? Rodí sa medzi nimi niečo viac alebo ju má Sebo len ako zábavku? A čo bude, keď sa vrátia z lyžiarskeho domov?

 Ako poslednú knižku, ktorú by som Vám chcela priblížiť je kniha Až keď bude mama triezva. Už z názvu určite všetci tušíte, že v knihe bude hlavným bodom alkohol, ktorý keď sa dostane do Vašej rodiny, nieje cesty späť.

Silvia nemá ešte ani pätnásť rokov, no namiesto toho, aby okukávala chalanov, skúšala prvé očné tiene a čítala knihy o upíroch, musí nečakane a hlavne nedobrovoľne vhupnúť rovnými nohami do sveta dospelých. Spolu s mamou, otcom aj bratom sa tešila, že im do rodiny pribudne ďalší súrodenec, no mama o bábätko vo vysokom štádiu tehotenstva prišla. A našla jediný spôsob, ako sa s tým vyrovnať - smútok, bolesť a žiaľ zalievať alkoholom.

Prečítajte si príbeh o tom, ako sa na rodičov alkoholikov pozerajú ich dospievajúce deti.
A ako veľmi im chcú pomôcť.

Tak a ako ste na tom Vy a čítanie ? Čítali ste už niektorú z mojej ponuky ?
Bola by som veľmi rada, ak by ste mi aj Vy dali nejaký typ na vianočné čítanie.
Dúfam, že sa Vám ďalší článok páčil, Vaša Alexxiew!.

You May Also Like

18 komentárov

  1. Než jsem tě poznala jsem nedávno dočetla, je to fakt boží o.O
    Prosím připiš si mail k mé giveaway :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Evitovky tie som ešte veľmi nečítala :) ale Predtým ako som ťa poznala som videla film a knižku by som si tiež rada prečítala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Než jsem tě poznala je jediná kniha z tvého výběru, kterou jsem četla. :) Ale momentálně čtu opět knihu od Jojo. Tentokrát Jeden plus jedna a vypadá to zatím hodně zajímavě, takže do budoucna doporučuji. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Predtým ako som ťa spoznala som videla len film, ale kniha môže byť tiež zaujímavá. No a my stromček ešte nemáme, my ho staviame až deň pred Vianocami :D inak skvelý článok :ˇ)
    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásné knihy! Miluju příběh "než jsem tě ponznala" ! já ted čtu vánoční knihy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak stromeček zatím nemáme :) ale určitě brzo napravíme :), momentálně nečtu nic jiného než učebnice a připravuji se na nějaké zápočty a testy co máme ještě před Vánocemi :(

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som veľmi proti evitovkám :D Ale tak nájdu sa aj dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Romantické knihy nejsou zrovna můj obor, ale ta poslední vypadá dost dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Knížku Než jsem tě poznala bych si hrozně chtěla přečíst, sice film sem neviděla, ale slyšela jsem že knížka je skvělá:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já jsem včera začala číst Najděte Reachera. Sice jsem asi na straně 40, ale zatím je to super. Nic z toho tvého jsem nečetla, já mám trochu jiný vkus, ale články s inspirací na knihy se hodí vždycky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Já v zimě nejraději čtu knihy s vánoční a zimní tématikou, nejlepší jsou když se ten děj odehrává v zasněženém New Yorku jako např. Kniha přání - Dash & Lily, ta je opravdu super:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Musím priznať, že Predtým ako som ťa poznala som si túžila kúpiť a prečítať akonáhle sa filmová verzia dostala do kín, veď koho by predsa nelákal všetkými ospevovaný romantický príbeh? Nuž, s odstupom času si hovorím, že asi by som ju neprečítala, nakoľko som videla film a keď viem, ako čo dopadne, nebola by som asi schopná ju dočítať do konca. :/ Ďalšie dve knihy som už mnohokrát videla, zdá sa mi dokonca, že Až keď bude mama triezva som aj kedysi dávnejšie čítala, no nie sú presne tým, čo by som špeciálne vyhľadávala. Každopádne, vo všeobecnosti dobrý výber kníh! :)

    Primrose En

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Než jsem tě poznala jsem viděla jako film a určitě si chci přečíst i knížku! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Me before you som najprv čítala, potom videla a bola som unesená z oboch! :) Skvelé nápady na knihy :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  15. My teda stromeček ještě nemáme. Vždy ho zdobíme až den před Vánoci.
    Knížky taky miluju.
    Me before you jsem pouze viděla. Kniha mě neláká, jelikož jsem od autorky četla jinou knížku(už ani nevím, jak se jmenovala) a ta mě hned nezaujala. I když možná dám šanci pokračování této knížky.
    Doporučuji ti Mrtvou zónu od Kinga, Kulku od Louise, Vypravěčku, Jsou světla, která nevidíme, Říjnový seznam, Polámané panenky.:)
    Blog na zabití

    OdpovedaťOdstrániť
  16. super kniha !! :)) ale aj films a my neskutočne luubil ! :)

    Tammybeaty

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram