LONDÝN | LETENKY, UBYTOVANIE, NAVŠTÍVENÉ MIESTA

by - februára 04, 2020


Takže vyrážame do Londýna! Ráno vstávanie o 6:00 a odchod na vlak z Piešťan do Bratislavy o 7:15. Okolo pól 9 sme sa ocitli na vlakovej stanici v Bratislave a odtiaľ sme išli na mestskej doprave na letisko. Keďže ja aj sestra sme stále študentky, takže sme mali vlak zadarmo, až na môjho priateľa, ktorý už pracuje.

Na letisko sme sa dostavili asi 2 hodiny pred samotným letom. Čo sa týka leteniek našli sme si ich cez stránku Pelikán a jedna aj spiatočná nás vyšla okolo 26€ avšak sme si zvolili náhodné miesta (keďže sme nemuseli sedieť veľa seba, ale aj tak sme sedeli) za ktoré sa nepriplácalo. 

Odlet sme mali naplánovaný na 11:25 hod. a trval necelé dve hodiny a my sme zrazu pristáli v upršanom Londýne. Presunuli sme sa na železničnú stanicu Waterloo, kde sme si urobili Oyster karty, aby sme sa mohli bez problémov presúvať po celkom Londýne, tieto kartičky naozaj odporúčam, za dopravu dosť ušetríte. Denný limit bol okolo 6,20 libier a ak ste ich minuli, už ste cestovali zadarmo. Najedli sme sa a presunuli na hotel, kde sme sa dostavili okolo 6 hodine večer.
Teraz by som Vám rada napísala niečo o našom ubytovaní. Hľadali sme ho cez stránku booking.com a skôr sme sa zamerali na cenu, keďže sme tam chodili len prespať. Našli sme hotel OYO NEW DOME ktorý sa nachádzal 15 minút od centra. Cena za noc s raňajkami náš vychádzala do 35€, čo bola veľmi dobrá suma pretože čo sa týka personálu hodnotím na jednotku, tiež raňajky, v izbe bola prvú noc trocha zima ale ďalšie noci sa to vyriešilo. Izba čistá, ale dosť veľký hluk šiel z ulice, keďže sme bývali v dosť rušnej štvrti. Sanitky, policajti a hasiči húkali asi každých 10 minút a to si nerobím srandu.

Výhoda, na tejto ulici nájdete rôzne reštaurácie, malé obchodíky, McDonald alebo KFC, takže aj keby ste dostali chuť na niečo neskoro večer, určite neumriete od hladu. Za nás hodnotíme ubytovanie veľmi kladne.

A poďme už k samotnému mestu. Vždy som bola voči Londýnu trochu skeptická, pretože "šak tam všetci chodievajú" a nejako ma to nelákalo, skôr Amerika. Avšak, sestra našla letenky oznámila to mne, ja svojmu priateľovi a išli sme. Počasie nám prialo, nebola zima, ale mali sme teda zimné bundy - narozdiel od "londýnčanov" ktorí nemali problém chodiť v šľapkách, kraťasoch, či sukňach a zimné oblečenie im teda rozhodne nič nehovorilo.

Veľmi sa mi páčila architektúra mesta, ich parky, uličky, ktoré mali úplne inú atmosféru ako tie u nás. Všade farby, farebné budovy, ktoré by sme na Slovenku hľadali asi márne. Ako ďalšia vec ktorá ma prekvapila príjemne boli ľudia, predavači ktorí sa Vás spýtajú ako sa máte, pokecajú s vami a zaželajú vám pekný deň. To bolo super! Inak sa mi páčili naše potulky po meste.
toto musí byť vyfotené 
Tiež sme sa rozhodli navštíviť aj čínsku časť Londýna, ktorá bola naozaj krásna a oplatí sa to vidieť na vlastné oči. Bolo tam síce dosť veľa ľudí ale to asi všade. 
Ďalej sme sa presúvali do prírodovedného múzea, ale ešte sme sa zastavili v grafitovom tunely, čo je vlastne veľké miesto kde sa môžu sprejeri vybúriť aby nekreslili po iných budovách. Bolo to tam naozaj zaujímavé a pekné kresby a tiež aj tá vôňa, to ja môžem.
Dostavili sme sa až do prírodovedného múzea, ktoré nám bralo dych. Samotná stavba bola veľmi veľká a čo sa nachádzalo vnútri si oplatí pozrieť. My sme tam boli asi 2-3 hodiny a vôbec sme všetko neprešli.
Dostávame sa k slávnemu London Bridge na ktorý sme sa ani nedostali, pretože zas a znova sa na ňom nachádzalo množstvo ľudí a začínalo pršať.  Našťastie sme si stihli spraviť fotky aspoň pred ním a máme spomienku.
Neviem, ktorý deň to bolo ale boli sme sa pozrieť aj na piccadilly circus, kde vládna neskutočná atmosféra. Ako v Amerike. Všade navôkol blikali bilboardy, všade veľa ľudí, pouličný umelci, ktorí dodávali tomuto miestu šmrnc.
Nothing hill.
Londýn sa nám teda páčil nad očakávania a určite by sme tak ešte pár dní vydržali. Boli sme tam na tri noci a 3 dni a stihli sme toho pomerne dosť. Let domov sme mali okolo 7:30 ráno, ale nám sa nechcelo ráno vstávať, tak sme išli na letisko večer, keď sme skončili v meste a pospali sme si na letisku.

Londýn určite odporúčam vidieť a nesúdiť ešte predtým ako ho navštívite - ako ja! Teraz už rozmýšľame kam sa vyberieme ďalej a ak budete chcieť spravím rovnaký článok. Čo myslíte ? Páči sa Vám tento typ článku ? Boli ste už v Londýne, aký máte názor na toto veľko mesto ?

Teším sa na Vás v komentároch!
Pekný zvyšok dňa, Alex!



You May Also Like

6 komentárov

  1. To pěkně jste pořídili cenově letenky. Paráda! I to ubytko se mi zdá docela levný, na to že jste byli tak blízko centra. Až tam pojedete znovu a budete na budget, mrkni na můj post u mě na blogu, jak ušetřit za vstupné na ty nejlepší atrakce jako je London Eye a tak. Tady: https://joeyhocesta.cz/jak-do-londyna-na-budget-vylet/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky i článek celý, Londýn je moje srdeční záležitost, snad se mi tam letos už konečně podaří taky vyrazit, protože se na něj těším už celou věčnost. :-) Díky za tuhle virtuální prolídku. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já Londýn miluju, ráda jsem si ho připomněla aspoň takhle - skrz tvé fotky. :) Už aby se zase mohlo normálně cestovat! :)
    Ela

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten pes na obrázku je Jack Russel?

    OdpovedaťOdstrániť

Instagram